Roca

Arestes

Les divisòries d’aigües, les línies d’ascens naturals a molts cims, la representació de l’alpinisme clàssic.

La Vall de Boí n’és plena, la travessa dels Bessiberris es la més coneguda de la zona, però ni de bon tros es la mes complexa. Les agulles de Travesani, les tres dents del Tumeneia o el Pa de Sucre son travesses espectaculars, amb tot l’encant de l’alpinisme clàssic i amb una forta dosi de desnivell i hores d’activitat. Tant les podrem fer en el dia,com pujant a dormir al refugi Ventosa i Calvell la ventlla.

La reina del Pirineu arribant al cim de l’Aneto, serà la creta de Salenques, una llarguíssima cavalcada ven aèria.

Vies llargues

La Ribagorça és la comarca de pedra, des de les lloses calcaries del congost de Montrebei fins les agulles granítiques que ens separen de la Vall d’Aran.

Roca per a totes les estacions de l’any, i vies per a totes les dificultats. Tant podrem passar una agradable matí a qualsevol via equipada de Cavallers com nombroses nits penjats en l’hamaca a Montrebei.

Durant l’estiu podrem recórrer les grans clàssiques del Pirineu, Ordesa, Midi d’Ossau, Torre de Marboré, Vignemale… i la resta de l’any podem provar tots els tipus de roca, des del conglomerat de Montserrat o Riglos fins l’excel·lent calcari dels Picos de Europa.

Iniciació

Ja fa uns anys que la canalla de la vall, van a provar que es sent esgarrapant les roques de Cavallers o Escales. Tant si tens 8 com 80 anys no et pots perdre aquestes sensacions. Amb un guia evitaràs els perillosíssims accidents dels novells.